Petra de Boevere – genomineerd voor Dutch Social Media Star

Tijdens het Social Media Event gaan we dit jaar voor het eerst een award uitreiken. We hadden het gevoel dat er eigenlijk maar weinig prijzen zijn voor kleine ondernemers en zelfstandigen. Met name een erkenning voor het laten groeien van je bedrijf.

We kwamen tot de conclusie dat we dan maar zelf een prijs moesten bedenken en organiseren. We hebben 2 awards in het leven geroepen;

  • Dutch Small Bizz Blog Award
  • Dutch Social Media Star Award

We zijn gestart me de eerste ronde. De ronde van nominaties. Laat ik dan maar zelf beginnen met een voorbeeld van een Dutch Social Media Star.

Petra de Boevere

avatarcolumn_bigger-1Petra is al sinds 1993 eigenaresse van Slijterij-Wijnhandel de Vuurtoren in Breskens. Het ligt voor mij niet naast de deur Breskens. Toch ken ik De Vuurtoren en het Meisje van de Slijterij al heel wat jaren. Dat is ook niet zo vreemd.

Het Slijterijmeisje is op heel veel plekken op het web aanwezig. Heel veel, ruim 15.000 volgens Google. Ze heeft een aantal blogs bijvoorbeeld; meisjevandeslijterij.nl, drinkblog.nl.
Je vind haar op nog veel meer plekken online; Twitter, LinkedIn, Mindz, Hyves, YouTube, Facebook

Ze gebruikt de social media ook om bekendheid te krijgen voor haar bedrijf en producten. Zo heb ik via Twitter kennis gemaakt met de Meisjesdoos; de Twitterwijnverrassingsdoos. Ze zat bij de Paul de Leeuw met haar Boemlala, ze was in het nieuws met haar Meisjesbus en nog veel meer.

Ze maakt zich verder hard voor Fair Blogging en is oprichter van Eerlijk en Legaal Bloggen.

Voor mij is Petra een zeer mooi voorbeeld van wat je kunt bereiken met Social Media voor je bedrijf.
Petra je bent de eerste genomineerde voor de Dutch Social Media Star Award

Wil je meer lezen over deze award en/of ondernemers nomineren? Dat kan! Zo kun je op deze pagina meer lezen over de criteria en wanneer de Awards worden uitgereikt.

Als je nominatie voldoet aan de criteria dan wordt je opgenomen in de nominatielijst en volgt er een artikel op deze site. Je mag ook jezelf nomineren.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. 11 juni 2009 blokken in je agenda. Het wordt ’s avonds bij Seats2Meet in Utrecht uitgereikt. We hebben de gehele dag het Social Media Event #sme09 en ’s avonds aansluitend een borrel. Tijdens deze borrel worden de Awards uitgereikt. De borrel zal rond 17:00u beginnen.

  2. Na de eerste nominaties volgt er een jury ronde. Daarna kunnen de lezers op 10, door jury geselecteerden, genomineerden per Award stemmen. De stemmen van het publiek en de jury bepalen te samen de 2 winnaars.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *