Stem op Meer Advies van Marlies van der Meer – Dutch Small Business Blog Award

Een nieuwe nominatie voor de Dutch Small Business Blog is binnen. Een Award die we in het leven hebben geroepen voor de kleine ondernemer en zelfstandige. Een persoon die succesvol een blog gebruikt voor haar/zijn bedrijf.

Het blog Meer Advies van Marlies van der Meer is genomineerd door Stan Lenssen.

Van het blog:

“Missie Meer Advies: Meer Plezier in je Werk”


De motivatie van Stan voor deze nominatie:

“Marlies speelt met woorden. Dat is haar grote kracht. Op haar blog rollen de praktische adviezen dan ook spelenderwijs bij je binnen. Dat is een verrekte handige eigenschap voor een loopbaancoach.

Je merkt dat Marlies plezier heeft in het geschreven woord. Dat is een absolute voorwaarde om met scherpe pen (uhh, pardon, spitsvondige toesten) tot in lengte van jaren gemotiveerd te kunnen blijven bloggen.”

Dit is het blog Meer Advies:

Wil je meer lezen over deze award en/of ondernemers nomineren? Dat kan! Zo kun je op deze pagina meer lezen over de criteria en wanneer de Awards worden uitgereikt.

Als je nominatie voldoet aan de criteria dan wordt je opgenomen in de nominatielijst en volgt er een artikel op deze site. Je mag ook jezelf nomineren..

Stemmen

Er kan gestemd worden op deze site tot 10 juni 2010 12:00u.
Uitreiking van de awards 10 juni 2010 tijdens de afsluiting van het Social Media Event.
Klik op het hartjes als je op Meer Advies wilt stemmen.

[ratings]

Doe mee met de conversatie

21 reacties

 1. Proficiat Marlies, je bent er ook bij! En natuurlijk heb ik op jou gestemd.
  Wat ik in mijn motivatie hierboven ook nog had kunnen vermelden (dus bij deze) is jouw kunst van het genereren van praktische lijstjes. Je kunt er vaak direct mee aan de slag.
  Heel veel succes,
  Stan

 2. @stan. Dank je voor de nominatie & extra motivatie. Ik heb je al via andere social media kanalen bedankt, dus om te voorkomen dat anderen afhaken op mijn dankbetuigingen richting jou: laat ik het hierbij :))))))

  @erno ik heb door de manier waarop de blogs hier worden gepresenteerd weer iets geleerd! Bij alle (?) andere blogs staat er toch wel een alinea tekst over het blog zelf dat van het blog zelf afkomstig is.
  Ik heb inderdaad niet expliciet op mijn blog staan waarvoor mijn blog bedoeld is. Dat had ik eerst wel, maar dat heb ik later weer weggehaald omdat ik dat wel logisch/vanzelfsprekend vond. Maar kennelijk zie ik dat verkeerd. Mensen lezen graag expliciet het doel.
  Dus ik heb het nu (door slechts 4 woorden toe te voegen) aangepast (onder Profiel Meer Advies):
  Het geeft Marlies van der Meer veel plezier als zij (bijvoorbeeld met haar blog) ertoe kan bijdragen dat anderen:
  Hun eigen capaciteiten en kwaliteiten ontdekken
  Meer vertrouwen krijgen in hun mogelijkheden
  Actie gaan ondernemen om hun dromen of doelen te realiseren

 3. @Marlies Ik denk dat het handig is voor de bezoeker om snel te bepalen of andere artikelen op deze blog ook interessant voor hem/haar zijn. Ze zijn via zoekmachine of Twitter bijvoorbeeld op een artikel geland. Een kort stukje tekst geeft snel duidelijkheid. Voor de nominaties geeft het hopelijk ook iets meer duidelijkheid naar de stemmers.

 4. Je geeft heerlijke praktische tips en leuke woordspelingen die het makkelijk maken je teksten te lezen en een glimlach op je gezicht toveren . Daarnaast zet je me ook aan tot t nemen v actie, doe iets !! Dank je wel
  graag tot ziens in eindhoven
  Ingeborg

 5. Hi Marlies,

  Ik vind het erg bijzonder dat jij genomineerd bent! Gefeliciteerd! Je hebt het verdient. Sinds enkele maanden lees ik met veel plezier je artikelen. En ik leer er ook veel van.

  De originele methodes die je in je artikelen beschrijft zijn makkelijk te begrijpen, te onthouden en meteen toepasbaar. Dat vind ik duidelijk. Ik hou van ezeltjes bruggetjes 🙂

  Jouw artikelen INSPIREREN MIJ om elke dag, PASSIEVOL en met VERTROUWEN DOELGERICHT MIJN DROOM, VISIE EN LEVENSMISSIE achter aan te gaan.

  Ik waag nu een poging:
  Waarom ik op Marlies stem (en vind dat ze de prijs Dutch Small Business Blog Award verdient):

  Missie/visie/droom helder en duidelijk krijgen
  Aanmoedigend, steuntje in de rug, denkt mee
  Realistisch, straight to the point
  Lief, loyaal
  Inspirerend, passievol
  Eerlijk, No-Nonsens,
  Support, samenwerking

  Succes Marlies!

  Charlotte Duzong

 6. @Erno in de kantlijn van mijn blog stonden wel mijn doelgroepen maar ook die tekst heb ik aangescherpt door de expliciete woorden “dit blog is gericht op” toe te voegen. Het leest dan verder:
  “Zelfstandig professionals die door de bomen hun unieke bos niet meer zien.
  Mensen die hun dromen waar willen maken met meer persoonlijke kracht; energie en passie.”
  Ja, is inderdaad veel duidelijker nu. Thanks!

  @Ingeborg @Charlotte heb jullie al bedankt via mail/twitter maar wil jullie ook hier graag bedanken. Vooral met de complimenten: praktisch; makkelijk leesbaar; spelen met taal; direct toe te passen en aanzetten tot actie, ben ik blij, want dat zijn precies de criteria die ik er zelf op nahoud als ik een artikel schrijf.
  Dank voor jullie stem & enthousiasme!

 7. Hallo Marlies,

  Wat leuk dat je in de running bent voor deze speciale Blog Award. Ik heb meteen op je gestemd!

  Je artikelen zijn uitnodigend, hebben een prettige schrijfstijl en zitten boordevol zinvolle, leuke en praktische tips. Ze zijn prikkelend en inspireren op een laagdrempelige manier om er direct mee aan de slag te gaan. Als creatief loopbaancoach spreken de thema’s waar je over schrijft me erg aan. Ik lees ze met plezier en verwijs er graag naar. Niet alleen voor anderen, je hebt mij óók aan het werk gezet met je tips 🙂 en wel met positief resultaat!

  Succes en hartelijke groet, Jolanda

 8. Beste Marlies,

  Mij heb je ook overtuigd met je interessante artikelen. Je schrijft met veel plezier en dat merk je ook tijdens het lezen.
  Je schrijft pakkende en heldere artikelen, die praktische tips bevatten waar je meteen wat mee kan doen! De nominatie is meer dan verdiend!
  We vinden het leuk dat we jouw artikelen mogen plaatsen op onze website en daardoor jou kennis en tips met nog meer lezers kunnen delen!

  met vriendelijke groet,

  Roald

 9. @Jolanda en @Roald, ook op jullie complimenten kan ik tijdenlang teren. Ik ga zo dadelijk een pdf-je van deze webpagina maken zodat ik de complimenten niet kwijt raak en bij de hand heb.
  Jullie geven mij precies die complimenten waarvan ik vind dat mijn eigen teksten aan moeten voldoen (heerlijk) en een geweldige gedachte dat jullie mijn artikelen ook weer met anderen delen. Nog geen jaar geleden stuurde ik artikelen van anderen door en nu worden mijn eigen artikelen doorgestuurd!
  En heeeel tof dat jullie je complimenten zo op de site zetten.

  @59 en aanstaande stemmers: Schrijven is mijn passie en praktische tips willen delen, is een soort behoefte. Kan ze beide niet laten. Mensen aansporen tot ontwikkeling (van henzelf en/of hun bedrijf) is iets wat mijn brein uitdaagt.
  Alle 3 komen mooi samen in een business blog schrijven. De intrinsieke motivatie is er dus om te schrijven, maar jullie waardering helpt mij om in extra drukke tijden toch tijd vrij te maken voor mijn wekelijkse blog (want die schrijf ik niet binnen 1 uurtje). En daar ben ik jullie dankbaar voor, want het gevoel van voldoening is zo heerlijk als ik op de publiceerknop heb gedrukt dat ik dat voor geen goud zou willen missen.
  Dus nogmaals: thanks!

 10. Hoi Marlies,

  Je geeft handige tips en schrijft leuke blogs. Ik ga je zeker benaderen zodra ik aan mijn blog ga werken en kan anderen aanbevelen hetzelfde te doen!

  Peter

 11. En ook op je gestemd! Geniet steeds weer van je artikelen. Lekker positief, praktisch en prettig leesbaar. Keep up the good work!

  Enne… blij te lezen dat jij je blog ook niet in een uurtje schrijft 😉

 12. @Peter Dank voor je complimenten & natuurlijk mega tof dat je me gaat benaderen bij het helpen van je a.s. blog! Zoals je zelf ziet: het schrijven van een business blog levert wel degelijk klanten op:)
  Ik blog pas wekelijks sinds okt/november 2009, maar heb dit jaar al meerdere ZZP coach clienten en BOEK coach clienten mogen verwelkomen die mij hebben gevonden doordat ze via Google op mijn blog terechtkwamen en vervolgens enthousiast werden door mijn artikelen.
  Ook ben ik al (mede dankzij Twitter) benaderd voor het samen geven van workshops!!
  Ik zeg dit om te bewijzen dat Blogs & Social Media echt werken als business tool!!!!!!!!!!

  @albertien dank je voor je enthousiaste woorden en wees ‘gerust’ ik blijf schrijven; zit in mijn bloed.

 13. er ging iets mis met posten?? Ik zeg dit voor het geval de tekst er straks 2 keer staat.

  @Peter dank je voor je compliment & mega tof dat je mij gaat benaderen voor je a.s. blog! Zoals je zelf ziet: het schrijven van een business blog leidt inderdaad tot het genereren van klanten. Ik ben pas sinds okt/nov wekelijks gaan bloggen en heb nu al meerdere ZZP coachingsclienten en BOEK coachingsclienten mogen verwelkomen die op mijn blog zijn terechtgekomen via Google en vervolgens enthousiast werden van mijn artikelen.
  Ook ben ik benaderd (mede dankzij Twitter) voor het samen geven van workshops.
  Ik zeg dit om te bewijzen dat Blogs & Social Media echt werken als business tool. Ook zonder in real life netwerken en adverteren, kun je onder de aandacht komen!

  @Albertien dank je voor je enthousiaste woorden. En wees ‘gerust’ ik blijf schrijven; het zit in mijn bloed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *