Producten of diensten verkopen via Twitter – de beste tips van @slijterijmeisje

Vaak gehoord:

“Twitter, wat moet ik er toch mee? Mensen praten over de kat en dat ze koffie drinken. Dat is toch niet interessant?”

Of deze:

“Ik probeer alleen zakelijke berichten te plaatsen, dus ik moet telkens goed bedenken wat ik schrijf. Ik wil niet dat mijn (potentiële) klanten mijn privé dingen lezen op Twitter.

“Hebben die mensen niets te doen of zo? Daar heb ik allemaal geen tijd voor.”

is een opmerking die ik ook vaak hoor als ik het over Sociale Media en Twitter heb.

Is tijd echt het probleem? Als mensen zeggen dat ze geen tijd hebben, is er meestal iets anders aan de hand. Ze hebben belemmerende overtuigingen, ze denken dat het technisch te moeilijk is, vinden het eng om zichzelf te laten zien, of weten gewoon niet hoe ze kunnen beginnen.

Dat tijd niet het echte argument is, blijkt al uit het feit dat het juist de mensen met de drukste agenda zijn, zeer actief twitteren.
Uit eigen ervaring kan ik je verklappen dat er nooit tijd genoeg is. Je moet niet denken of er wel of geen tijd is, maar het gewoon gaan DOEN… NU!

Niet iedereen zal zijn doelgroep op Twitter vinden. Je vindt er wel collega’s, een plek om te netwerken, een plek om antwoorden op je vragen te krijgen (#durftevragen), een plek om je gestolen fiets weer terug te krijgen (Lance Armstrong)

Als je doelgroep er wel zit, zoals voor Laura en Erno geldt, kan Twitter direct effect op je omzet hebben, er komen klanten uit en ook deelnemers voor dit evenement. Vandaar dat we dit jaar opnieuw aandacht besteden aan Twitter. Vorig jaar sprak Jojanneke tijdens SME09 over Twitter, tijdens SME10 horen jullie de tips van een andere ervaringsdeskundige.

Twitter, het microblog netwerk waar we in 140 tekens aan de wereld vertellen wat ons bezig houdt. Hoe vaak kun je een promotieboodschap versturen tussen je andere berichten door? Hoe laat je een bedrijf overleven door verkoop van Twitter en lanceer je een nieuw product via dit kanaal?

Petra de Boevere (@slijterijmeisje) al jaren ervaring met bloggen, video en andere sociale media laat zien wat Twitter voor haar heeft gedaan. Je krijgt de tips die haar het meeste succes hebben gebracht. In 2009 realiseerde ze een omzet stijging van 20% onder andere door het gebruik van Twitter.

Petra in het AD :

“In de retail in West-Zeeuws-Vlaanderen gaat het niet goed, ook niet in de drankenbranche. Dankzij Twitter kan ik als slijter overleven. Maandelijks verstuur ik driehonderd flessen per post aan mijn Twitter-vrienden. Als ik niet had getwitterd, was ik misschien failliet geweest.”

Petra de Boevere begon in 1993 een Slijterij Wijnhandel de Vuurtoren in Breskens. Sinds 2003 blogt ze onder de naam Meisje van de Slijterij en sinds het voorjaar 2007 twittert ze als @slijterijmeisje.

Inmiddels schrijft ze ook columns in vakbladen, verschijnt ze regelmatig in de media en zette ze met behulp van haar digitale netwerk o.a. succesvol een nieuw product, de Zeeuwier Jenever, in de markt. Ze won de Social Media Star Award 2009, een prijs voor de kleine ondernemer die het best Social Media inzet ten gunste van zijn/haar bedrijf.

Auteur van het boek Meisje van de Slijterij

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *