Over

Het idee voor het Social Media Event is ontstaan naar aanleiding van twee gebeurtenissen.

  1. In 2007 organiseerden Laura Babeliowsky en Erno Hannink de 4e Nederlandse Business Blog Meeting. Marco Derksen (Marketingfacts) had dit aan Sanne Roemen en Laura gevraagd. Tijdens een Naamlooz-middag in Amsterdam heeft Erno het stokje voor de organisatie van Sanne overgenomen. Zo organiseerden Laura en Erno 29 juni 2007 de 4e Business Blog Meeting. Al was de inhoud wat anders dan Marco zich deze had voorgesteld – focus op bloggen voor kleine bedrijven en zelfstandigen – het was erg leuk en er waren vele positieve reacties.We hadden daarom al vrij snel: “Dit willen we vaker doen, samen een event organiseren voor deze doelgroep.”
  2. Laura werkt voor zelfstandigen in de dienstverlening die ze helpt om meer klanten te vinden. Erno werkt voor eigenaren van een klein bedrijf en zelfstandigen die meer klanten willen via internet. Beiden hebben ze een drive om deze doelgroep slim gebruik te laten maken van het web. Ze ontdekten dat er bij veel zelfstandigen nog maar weinig bekend is over hoe je meer klanten kunt krijgen door bijvoorbeeld social media. Via de blogs www.getclientstips.nl en ernohannink.nl bieden ze al veel gratis informatie aan.

In juni 2008 organiseerden ze voor het eerst het Social Media Event. Een dag met veel praktische en concrete informatie en de gelegenheid om van elkaar te leren.

Na het eerste Social Media Event wisten ze het zeker: dit gaan we nog een keer doen.
In 2009 hebben we de aanpak, met succes, verbeterd. De sprekers hebben 20 minuten om jou op weg te helpen. Dan ga je in jouw groep met het onderwerp ook werkelijk 40 minuten aan de slag. De energie tijdens de dag en het effect na het evenement was vele malen beter dan de 1e keer.
In 2009 hadden we ook de eerste keer dat er 2 prijzen uitgereikt werden: één voor het beste Nederlandse bedrijfsblog (Dutch Small Business Blog Award) en één voor de meest succesvolle Nederlandse sociale media-ster: de Dutch Social Media Star Award.

Het Social Media Event is dit jaar op 10 juni van 9:00-17:00u bij Seats to Meet in Maarssen.

Gedurende dag krijg je presentaties van experts op het gebied van sociale media. Na de presentatie ga je telkens aan de slag met een groep van 6-8 personen. Je gaat dan kijken hoe jij het onderwerp kunt toepassen voor jouw bedrijf.

Het idee is dat als je naar huis gaat, dat je niet alleen enthousiast bent over social media, maar je er ook gelijk mee aan de slag kunt.

De dag wordt afgesloten met een netwerkevenement in de avond. Een uitstekende gelegenheid om je netwerk uit te breiden dus.

Tijdens dit event in de avond worden ook nog de twee awards uitgereikt:

Laura Babeliowsky

laura4Laura Babeliowsky heeft in 2004 Get Clients Now! op de markt gebracht en begeleidt sindsdien honderden ondernemers per jaar om een succesvolle praktijk op te bouwen. Ze is auteur van “Beet. Alles over klanten vinden en binden” en geeft ook een populaire ezine over marketing en acquisitie voor zelfstandigen uit.

Neem contact op met Laura Babeliowsky

Erno Hannink

erno01-170-140Erno helpt zelfstandige professionals internet slim toe te passen zodat ze meer klanten krijgen. Ze gaan klanten en potentiële klanten aan zich binden door slim gebruik te maken van de mogelijkheden op het web.

Ik ontmoet veel eigenaren van bedrijven die al wat langer een website hebben maar er ontevreden over zijn. Er komen maar weinig opdrachten en klanten uit de site zoals deze nu online is. De huidige site geeft onvoldoende de mogelijkheid om snel dingen te veranderen hoor ik ook vaak.

Nadat ze aan de slag gaan in de nieuwe site zijn de reacties zeer enthousiast. De wijzigingen die ze doorvoeren zijn direct zichtbaar. Door artikelen te publiceren (blog) en via de nieuwsbrief geven ze de doelgroep tips en informatie om ze uiteindelijk als klant te kunnen bedienen.

Neem contact op met Erno Hannink.

We zien je graag 10 juni bij Seats2Meet in Maarssen
Laura & Erno

Beeld van Social Media Event 2009

Een indruk van het Social Media Event van vorig jaar, met dank aan Henk-Jan Winkeldermaat.

Created with Admarket’s flickrSLiDR.

En de presentaties van vorig jaar via SlideShare.